НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ТЕКСТОВЕ И ДОКУМЕНТИ ОТ УЧИТЕЛЯ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

24 ПИСМО

Писма до първите ученици (1889-1906)
Алтернативен линк

Нови пазар, 10. II. 1900 г


Люб. бр. Киров,


Нашата вяра в Господа и постоянната молитва към Него е която ще победи всичко и ще ни придаде сила и ще ни отвори пътя, за да извършим онова, което Господ ни Го пределил да сторим в Неговото Име. Мат. 21, 21, 2. На друго място Господ казва: жетвата е голяма, а работниците малко, молете се на Господаря на жетвата да изпроводи повече работници. Време е вече, малко остава. Хлопайте и ще ви се отвори, просете и ще ви се даде, търсете и ще намерите. Тия са Божиите думи и в Бога няма разкаяние. Това, което е казал Той, и ще бъде. Господ вече предходи пред нас и нека се приготвим в Духа на Истината, като новородени деца да Го следваме. Словото Божие няма да се върне празно. Исая 53, 10-11. Господ е записал имената ни в книгата на живота. Исайя 49, 15. Господ обитава на високо и свято място и още със съкрушения в сърце. Исайя 57,

Моля ви, братя от Господня страна, почнете да четете всяка сутрин и вечер 118 Псалом, и то ще бъде вашата молитва към Бога до свършека на този месец, а в идущия ще почнем с друг заедно. Няма връщане вече, напред, брате, докато победим с Господа. Ако страдаме отсега нататък, нека страдаме за Него и Той е верен да ни възнаграждава с живот вечен, гдето да гледаме Неговата Слава и благост винаги. Господ ни е избрал да бъдем съграждани на Небесното Свое Царство, ний ще се потрудим да разпространим Неговото Царство. Бъди верен, Господ ще ни е крепост, сила и държава. Да оставим вече миналото и да се стремим към бъдещето. Господ ще ни приготви всичко, от което имаме нужда. Той ще ни даде живот и здраве и всяка друга благодат, заради Името си. Аз ще ви моля да не ви е мъчно и да се не отегчавате. Ако Господ ни събере в Неговото Име, ний ще бъдем благословени. Ако се готвя и Господ ми каже, че Той ще бъде благ и милостив. Той ми изяви, че пътят скоро ще бъде отворен за Него. Ето казва Господ: Аз съм с вази, дерзайте. Времето, което ви определих, нека го употребим за Господа в молитва, да ни избави от всичките деятели на беззаконието, от всичките наши тайни и явни врагове. Защото Словото Божие казва: „Непрестанно се молете, за всичко благодарете, защото това е Волята Божия за вас в Христа Исуса. Духът не угасяйте. Пророчествата не имайте за нищожни. Във всичко изпитвайте: доброто дръжте." I. Пое. Сол. 5, 17. И на друго място Господ казва чрез устата на Павла: „Не бивайте несмислени, но разумявайте що е  Волята Господня.

Разговаряйте се с Псалми и пения и песни духовни, пейте и възпявайте Господу в сърцето си. Винаги благодарете за всичко Бога и Отца в Името на Господа Нашего Исуса Христа". Ефе. 5, 17. Ако вярвате, вие се подвизавате добре в Господа и искате да струвате Неговата Воля, затова ви и пиша, да ви предам нещо, което да ви е в помощ в пътя на спасението. При това, братя мои, моля ви да четете 15 гл. от Йоана постоянно. А Господ на мира, Който е пълен с благодат и всяка добрина, да отвори пътя пред нас, да се видим и споделим Неговата Любов. Пак ви казвам, молете се усърдно за делото Божие. Една мисъл трябва да изпълня сърцето ни: прославянето на нашия Небесен Баща.


  Ваш верен бр.

  П. К. Дънов

  С поздрав към всички.


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ